Jag vet...

... att min buss går 1:15. Jag vet att mitt flyg går 5-någonting. Mer vet jag faktiskt inte. Ingenting. Och jag är helt full av tankar och kännslor. Alldeles för mycket av allt.

Ni får veta mer om några dagar, då jag är installerad.

bryant university

Hejsan,
nu är jag så där kännslosam igen, jag har inte hämlängtan. Men kommer sakna alla här så himla mycket! Helt förfärligt! Tror inte ni kan förstå, det är personer här jag inte gillar. Det är personer här jag kommer sakna till graven. Det är personer här som gör mig glad och känner mig som hemma. Sedan är det alla dessa känslor om att jag verkligen vill åka till min värdfamilj. Jag tror jag har alla kännslor inom mig.

Kärlek, vänskap, gemenskap, samhörighet, ensamhet, glädje, lycka, ledsamhet, ilsken, förvirrad som bara den... säg en känsla jag inte har!

Imorn ska jag inte sova ett dugg. allt jag har, elektroniskt har inget batteri kvar. Kul! Addaptern funkar inte... ska prata med en returnee om det imorn.

Vet inga flygtider än... Och eftersom det är en stor storm som är över nedre delen av Texas just nu, så är det inte säkert att jag kommer till min familj på en gång. Utan kanske får stanna över hos någon IEC i Huston, eller någonstans där jag mellanlandar. Kommer mellanlanda, hur många gånger har jag ingen aning om.

Sleep time, God natt alla mina kära! <3
Och tack för alla kommentarer om min klänning!

like a prinsses

Hej allihoppa,
Jag har haft en jättebra dag i Newport idag! Jag orkar inte rikigt blogga, jag Blade och Malin gick tillsammand, förs shoppade och sedan på en strand!

Köpte två jätte fina stora halsband, ett pärl-skärp, och en super mega ulltra fin klänning!


Helt kär i den här klänningen! <3 Känner mig som en liten prinsessa.

Pratade också kort med min världfamilj. Monica är så gullig! Och det gick jättebra!

God natt alla mina underbara läsare!!!

vollyball king and queen

Hejsan,
nu ska jag berätta lite roliga saker... Först av allt, jag har äntligen sent iväg mina vykort. Tog min lunch för att gör det. Och när jag skulle ställa mig i kön till lunchen så var kön så lång så vi gick och åt på subway's istället. 

Måste berätta en sak som hände igår. Det var en kille som kittlade mig, har blivit väldigt popis här på camp... Men jag höll min anteckningsbok i handen. Så jag kastade den ner på marken för att skrika på honom. Gissa vad som är på marken? Jo bajs, för det är 5 kanadejäss som lever i dammen. Och om man badar i dammen, och det är bevisat (inte detta året), men man FÅR man hudsjukdomar! 

Vi har även tvättat, blått och vitt. Så nu har jag rena kläder. Gjode en lila tvätt för någon dag sedan, för mina lakan. 

Och nu till det gulligaste. Allt vi gör här på camp har typ med amerika att göra, för att lära oss hur det är typ. Och en sak är homecoming king and queen. Så sista lektionen (eller homeroom), så röstade vi alla på vilka som skulle bli. Vissa ville att vi bara skulle nominera och sedan skulle vi bara dra vilka som skulle bli. Men det slutade med att vi säknade rösterna, och så gulligt, lilla jag blev vald som queen. I vår klass. För hela campet så lottades det fram i början av vollyboll finalen.

Min klass van ju över alla andra lag i Kennedy. Men i finalen så valde man de 4 bästa från varje klass, men Kennedy van! Så vi van praktiskt taget alltihopp! 

Imorn ska jag upp halv sju, för att duscha och sedan iväg till frukost. För klockan halv nio går bussen till Newport, eller tror det heter så. Det finns en strand och en stad. Så något kul kan vi nog hitta på! 


alla som ska till Texas! (Utom, han längst till vänster har redan varit där ett år. Och på varje sida är de två lärarna. Hon längst till höger är Jodie, min homeroom teacher och min historie-lärare.)

Ha en amazing dag allihoppa! Godnatt från Amerika! <3 
 
 


största gratulationer!



En väldigt fin människa fyller år idag! Hoppas du har haft en underbar fördelsedag tillsammans med vänner och familj! Lots of Love från mig och från Amerika! <3

united skates of amerika

Hejsan allihoppa,
Har inte så mycket att säga. Prövade pizzan, den var inte så jättegod, men helt okej!

Jag har pratat väldigt mycket den här dagen, om lite känslomässiga saker. Tänker absolut inte ta upp det. Men på grund av det så blir det ett väldigt kort inlägg. Måste ta tid för att skriva i min dagbok!

Min rumskompis sover, vårat rum är super stökigt, och jag är trött.

Skating på USoA var jättekul! Tror inte ens det finns i Sverige tyvärr, super kul! Precis som i filmerna! Spelade laserdome också, men det är mycket roligare hemma. Jag stod still på samma ställe hela tiden... Skating var i alla fall sjukligt kul!

Och det är så coolt att åka skolbussarna!

Hela den här resan känns som en film, allt är precis som i filmerna, och jag har verkligen den bästa tiden i mitt liv!
Ursäkta, men jag orkar inte mer... God natt alla där ute som gör mitt liv till en saga! <3

funderar på att börja blogga på engelska, eftersom jag tänker på engelska hela tiden. Och behöver alltid gå tillbaka för att rätta för jag skriver massor av ord på engelska! Vad tycker ni?

Tiden flyger förbi

Hejsan alla där ute,
så kul at ni läser min blogg! Tänkte börja med att svara på kommentarer, så får ni lite information.

Kommentarer:
angående familjen, så vet jag inte så jättemycket. Har inte haft jättemycket kontakt på grund av att deras dator inte har funkat, och de är inga dator människor. Men jag har en familj på fyra personer, mamma pappa och två syskon. En tjej som är född -94, alltså ett år äldre än jag. Och så har jag en bror som är född -00. Känns jättebra, och imorn ska jag ringa dem!

Det är inte för sent att åka, innan trean om man vill åka på high school. Annars kan man åka på collage!

Om ni vill veta om presenter så är det bara att titta i arkivet, för er som läser och ska åka, bara säg till så hjälper jag er! Jag är typ expert på svenska saker numera!

Det känns som jag har varit här många veckor, har komit rikitgt nära några personer. Alla är jättetrevliga och jag trivs verkligen. Som jag redan sagt sa jag när vi var i Boston: "lets go home". Älskar det här stället!

Mamma & Pappa- detta är 100 gånger bättre än konfirmationslägret typ. Helt galet glad att jag fick göra det här! Tack en mijard gånger om!!! (och jag förstår mig inte på mitt simkort...)

Dagen:
vi fick sova imorse också och så var det brunch. Sedan hade vi lektioner. Och efter våran paus, så kom jag typ en minut sent. Till Bobs lektion, inte bra! Jag var tvungen att göra 10 situps framför alla, inte kul!

Vi spelade inte baseboll på engelskan, eftersom de trodde det skulle regna. Men vi spelar imorn eller på tisdag.

Imorn ska vi även til typ rollerskating ställe! Ska bli så kul!!! Jag kan inte åka, men ändå. Och så finns det typ laserdome också! Så kul! Det här lägret är det bästa!

Vi hade en tjej som fyllde år också, så i homeroom så kom alla EF-staff in med en gigantisk tårta. Så mycket socke haha, som allt annat! De säger även at pizzan smakar socker. Har inte prövat, måste göra det någon gång.

Sedan gick vi typ runt, jag och två killar medan tjejerna badade. Sedan satt vi i gräset och lyssnade till när Blade sjöng. Hon är så duktig! Och så skriver hon egna låter, och hon skriver en på typ 5 minuter. Hon har "bara" 45 stycken på hennes dator. Massor fler hemma i Australien! Vilken talang måste jag säga!

Och nu sitter jag här med min a&f tröja och mina rosa tofflor och måste sova... Jodie sa att det inte blir så mycket sömn de här sista dagarna. Lite glad för det är jag allt, det är under kvällarna man lär känna alla!

Sov gott alla mina söta läsare (eller rättare sagt, trevlig dag!) Hörs imorn.
(ursäkta att det inte kom några bilder imorse, eller nu. Har liksom inte rikigt tiden att ladda upp dem till datorn, det är så fullproppat och jag ungås hällre med mina vänner än sitter inne på mitt rum och ugglar och väljer ut bilder!)

Resten av dagen

Hej igen,
Glöm inte att läsa inlägget nedan!

Jag måste sova typ snarast, men vill blogga först. Har verkligen haft en super dag! Pratat med super snälla människor! Och vi hade inte långa lektioner heller, och vi fick sova!

Jag har alltid ogillat engelska för att jag inte är duktig på det. Men jag får jättemånga kommentarer om att min engelska är bra, och jag blir jätteglad! Plus att vi pratar bara. Eller som idag då vi lärde oss om basebal! Och imorn ska vi spela det, under lektionen!

Vi har även vollyboll turnering inom Kennedy, vi ska vinna! (Fast jag suger på det!).

Hela kvällen har vi suttit typ 6 stycken personer och pratat, och Blade och Jonte har även spelat gitarr och sjungt för oss! De är så sjukt duktiga! Jag är sååååååå avensjuk!

Ska verkligen sova nu... ska visa er bilder från matsalen imorn morgon. God natt allihoppa, och jag förväntar mig kommentarer på båda inläggen, för ni är verkligen jätteduktiga på att kommentera! Värmer i mitt hjärta!


vi är inte lediga på lördagar

Hej allihoppa,
ni är så dukitga på at komentera, ni ska ha det största tecket för det!

Klockan är halv 11, och klockan 11 börjar bruchen. Ingen frukost idag alltså. egfter det har vi skola från klockan 1 till 5. Sedan är det aktiviteter, vet inte riktigt vad. Men något roligt hoppas jag!


Här är chemat vi har. (vardagar då). Ska ta kort på frukosthallen och vårat stökiga rum så ska ni få se när jag har tid!

Kommentarer:
Det är många, när dom ser mina tofflor, frågar hur mycket jag kommer kunna använda dem. Men det är så att det är kallt innomhus! Och jag kommer inte ens gå ut med dem för att då blir de ju smutsiga!

Angående skolan, vi gör inte så mycket, utom att typ lyssna på vad lärarna säger. Tråkigt! Vi ska ha ett sluttest men jag tror inte det är så att man utgår ifrån det på något sett. Eftersom alla går ju inte ens på camp. Men det är verkligen jättejättebra att göra! Har lärt mig sååååååååå mycket! Så om ni åker, åk även till camp! Önska er i födelsedag/julklappspresent om det är så att föräldrarna inte vill betala...

Allt för nu. Ska fixa mig och sedan iväg till bruchen. Undrar vad det är, för det finns lixom ägg, pannkakor, potatis, hamburgar-kött och våfflor till frukost, vad är då brunch?
Hörs senare!

Boston

Hej,
börjar med att visa er lite (massor) av bilder från idag.

Jag gick tillsammans med Malin (höger, svensk) och Blade (vänster, från australien). Här är vi inne på en Red Sox butik. 

det här är typ hur amerika började, och det är det hela amerikanska historian börjar med. Vi läser om det i historia.






Ett känt university, bilder är under är även från området. Fint ställe!




grundaren av boston tror jag...


vi åkte karucel, så sjukt kul!!!


Titta mina fina nya tofflor, är det inte hur gulliga som helst?


det fanns ett aquaium, men det var så dyrt så vi gick inte in.


man badade i fontänerna...


var tvungen att ta kort på Kennedy. Jag går i klass Kennedy South.


vi vid en brandbil, som ni säkert ser. Blades föräldrar är fria volentärer i Australien som brandmän.


Någon berömd sak, som har varit i någon serie. Vi var i gift shop-en och på toaletten.


inte bara jag som gillade mina tofflor!


jag drack typ 6 flaskor med vatten!


det är ekorrar överallt, hur många som helst!

Detta var typ min dag. Hade jättetrevligt! Och alla här är så snälla. Imorn blir det brunch och sedan lektioner. Måsye sova nu så jag orkar med. Godnatt allihoppa!

Jag blir så glad av alla era kommentarer, ni som skriber "anonym", ni får gärna berätta för mig vem ni är. Hur kul som helst att någon följer mig!



två flugor i en smäll

Hejsan,
igår var en rikigt, riktigt full-med-saker dag.till att börja med vaknade jag sent. Skulle gå upp åtta, och min rumskompis gick ibäg och duschade, så jag somnade om. Sedan kom hon tillbaka en halvtimme senare. Och jag tittade på klockan: Jag ska möta mina vänner om tio minuter, skynda!!! Jag han i tid och till frukost åt jag fil och flingor.

Sedan var det lektioner, och efter det var det möte i med typ PSM, våran support. Hon berättade om hur det var, typ samma sakers som man har hört 100 gånger.

Sedan vet jag faktiskt inte rikitgt vad jag gjorde... Jag har pratat med så många människor igår! Jag spelade hjärter, med typ ockahoma regler (kan inte stava det). Men det är i alla fall så att man får slå den som förlorar på näsan med X antal kort, Y antal gånger. Jag blev inte slagen på näsan. 

Middag, då jag åt tillsammans med en returnee. 

Sedan prövade jag på cooking, som en aktivitet, man måste få 12 aktiviteter signerade innan man åker vidare. Men det var jättekul, haha satt i soffan och pratade. Fick med mig lite snacks och en popcornboll därifrån. popcornbollen är popcorn rullat i smällt vita-skum-saker, någon på m...

Sedan satt jag en Australjensare och två killar och pratade i ca en och en halv time ute bland alla kryp. När jag kom in, hade min kompis lite hemlängtan. Så vi gick ut och gick, efter curfew i typ en timme, så nu är jag jättetrött!

Ska springa iväg till frukosten nu, och sedan blir det BOSTON!!! Vi åker buss, typ en timme, sedan får vi vara där hela dagen. Sak bli så kul, och jag ska föröka att inte tappa bort mig, haha!

Kommentarer:
jag blandar redan nu in engelska hela tiden... När jag pratar med svenskarna, igår: Nu går vi och sleepar. Haha! Och jag blandar också in engelska här i bloggen hela tiden, måste gå tillbaka hur många gånger som helst för att bara skriva på svenska. Tror jag övergår till engelska lite senare, men just nu är jag inte tillräkligt duktig.

Jag har även fått massor av kommentarer att min, och de andra svenskarnas engelska är jättebra! Stärker ens självförtroende!

Jag älskar redan alla shopping-center. En sak jag har på min inköpslista här i USA är vita cowboys stövlar. Det är vekligen ett måste!!!

För er som inte vet är en Hoodie, en tjocktröja med luva på.

Och för alla er som skriver att ni vill åka. Gör för guds skull det! Hittills har jag så sjukt kul, och jag kan inte vänta till att åka till min världsfamilj! Även fast det känns lite overkligt nu!

Tack alla ni som kommenterar, ni gör det verkligen värt att blogga! Jag klämmer in det när jag har tid. Haha ringde mina föräldrar på väg till lunchen, för det var ända tiden under hela dagen jag hade tid.

Puss och Kram på er alla!

PS. Fick veta att det är 38 grader i Boston nu... Och det är morgon! Det första jag måste göra är att köpa solkräm!

abercrombie & fitch

Hejsan,
först av allt vill jag  tacka all där ute som läser den här blogg! Ni är helt underbara!

Nu ska jag berätta om hur det var att shoppa i USA... Haha gissa om det var stor skillnad? Nej faktiskt inte, det är andra affärer, såklart. Men inte mycket skillnad. Vi åkte gula skolbussar. Det är också en sak som jag också trodde bara var på film, tills förra året, då jag var här i USA. Men vi åkte i alla fall skolbussar till shopping stället. Och sen gick jag och Jacob, också från sverige, runt. Mest på abercrombie & fitch och hollister. Och så drack vi typ milkshake och cocacola på Ben & Jerry's. Glömde ta kort på det stället. Men det var jätte coolt designat. 

Jag köpte en vid hoodie från a&f, kännde liksom att jag behövde det. Vet inte om det finns i Texas, håller tummarna för det!
 

Har pratat jättemycket engelska idag, och det går bättre och bättre för varje dag! Det är till och med så att man går och pratar engelska med svenskara, när det bara är svenskar där ändå. Och efter ett tag: "why are we talking english?". 

Nu ska  vi sova, så vi kan äta massor av god frukost imorn! Och orka med hela dagen. Jättefint väder har det varit idag, fast jag inte har varit ute så mycket. Inatt kommer även personerna från Australien och New Zeeland, så då är vi alla i klassen. Nu är vi 10 som ska till Texas, det kanske blir fler!

Vill än en gång gratulera mina älskade föräldrar på deras bröllopsdag, och önska dem alla lycko önskningar för framtiden tillsammans! (jag vet att ni kanske redan har gått upp, och det är torsdag, men här är det fortfarande onsdag)
God natt alihopp!

världens bästa föräldrar

Jag vill bara gratta er ännu en gång på er Bröllopsdag!


Ni är världens bästa föräldrar! Älskar er så otroligt mycket!

lunch paus

Hej,
om ca 20 minuter är det våran typ att äta lunch. Jag är så hungrig! Vi har haft de två första lektionerna, (läs förra inlägget). Inte så kul, men man börjat fatta lite nu!

En sak jag har tänkt på är att Jodie, säger "Vi" när hon pratar om Amerika. Man märker verkigen att amerikanare är stolta över sitt land!

Ikväll ska vi åka till ett shopping ställe. Ska försöka hitte en stor snygg handväska. Dumt nog tog jag inte med mig någon, så antingen får jag gå och hålla plånboken i handen, eller så hittar jag någon som har en extra väska! Håller tumarna för det andra! Men fick veta att man får ha med sig två väskor in till planet, och att det är inte vikten på dem utan stoleken. Så kanske, om jag lyckas paka riktigt, riktigt bra så kanske jag inte får övervikt när jag ska flyga vidare till Texas. Men vi får se hur det blir.

Svar på kommentarer:
Clara - jag ska ta kort på vårat shema och lägga ut så får ni se alla tider. Och ja det finns några...
Sara - Malte är med mig i mitt hjärta hela tiden, precis som du, Clara, alla andra underbara vänner och familj!


Bild från en del av området igår natt typ. Nu ska jag sitta och sukta efter mat, hoppas det finns något nyttigt idag. Hörs snart igen!


första skoldagen

Hej allihoppa!
Idag har verkligen varit en händelserik dag! Ska börja med att berätta om skolan för er, eftersom det var det första som hände efter frukosten. Först är man ju i sitt homeroom och typ får information. Sedan var vi i samma klassrum och hade Historia. Våran homeroom teacher, Jodie hade med sig en stor hemmagjord amerikansk hatt. Gissa vad som fanns i, klubbor som vi fick ta av. Och hon berättade att hon hade en stor hammare i sitt klassrum som hon slog personer som sov med. Tror det var en plast klubba, men ändå! 

Sedan hade vi typ om amerika där vi pratade om några typ 10 största lagarna. Efter det var det rast, för att alla inte ska äta samtidigt, och sedan efter ca 40 minuter hade vi lunch. 

Nästa ämne är Life in Amerika, där vi pratade om mynt. Första gången vi skulle räkna hängde min hjärna inte med, och när han frågade mig hade jag inte räknat klart. Så Bob, (läraren) trodde typ jag var jättedålig, men nästa gång så var jag först av alla, och han bara gapade och gick över till mig och frågade var det va. Haha, väldigt kul reaktion!

Sedan hade vi engelska, där vi ska bli mer bekväma med att prata engelska, så vi gick runt och frågade varandra om oliak saker som vi hade gjort. Sedan skulle vi tillbaka till vårat homeroome och pratade lite.

Efter skolan var slut, vid typ halv fyra. Och vid klockan fyra började Tennis, en extra aktivitet. Vi gick dit för att veta att vi hade tid om en och en halv timme, och vi skulle spela 10 minuter. Vi gick och åt medans vi väntade och sedan spelade vi fyra stycken tillsammans på en bana (det finns bara 4 racket). Vi spelade tills det kom några som skulle ha banan och körde iväg oss. 

Sedan skulle vi testa på cheerleading. Vi satt vid polen och väntade, och det är massor av basketspelare här, och det var några som frågade var vi var ifrån. Sedan stack dem, men de kom tillbaka med en svensk. Superlång kille, som också är 95:a som är här på baket läger! Fatta vad kul! Att åka till USA för att vara på basketläger, eller vilket läger som helst! Vi prövade på några enkla rörelser. Det är inte så kul, kanske om man är på en högre nivå. Men jag kommer nog inte köra det på Palmview.

Svar på kommentar:
Louise - jag har med mig min egen dator hit, för att samla på mig alla mina bilder. Det finns Wifi så jag har internet. Men det finns även datorer i biblioteket som man kan låna om man behöver.

Nu är det curfew, så jag får inte lämna rummet. Nu ska jag även sova så jag orkar med imorn!
Natti natti!

dag tre - 190711

Hej,
Nu sitter jag här, nyduschad. Man duschar tre bredvid varandra, och typ halva väggar mellan varandra. 

I alla fall, snart ska jag gå och äta frukost igen, massor massor av mat. Efter det så börjar skolan, lite förväntansfull på vad vi ska lära oss. Och alla i klassen verkar vara jättetrvliga så det blir säkert kul! 

 
Här är en bild på området. I skuggan närmast satt vi typ hela dagen, första dagen. Igår skulle det typ komma en storm så man var inte så mycket ute, det kom även några droppar regn. När vi öppnade drapperiet på morgonen så lös solen in genom fönstret, och det var inga moln på himlen igårkväll. Så vi håller tumarna för att det inte blir någon storm!

Om man badar i dammen får man hemska hud-sjukdommar. Det är bevisat. Och nu vet ni det, så gör inte det! Det är verkligen jättefin här, och jag skulle vilja gå på collage någon gång, verkar så sjukt kul!!! Trodde inte att det såg ut som i filmerna, men det gör det verkligen!

Svar på kommentarer:
fick frågan om hur många tjej respektive killar som skulle till Texas, jag tror att det är ganska lika, kanske någon fler kille. Men jag är så dålig på att uppskatta det, och avstånd och allt.

Jag är jättehungrig nu, hela tiden egentligen. Men jag orkar inte äta så mycket, konstigt nog. Så nu ska jag gå iväg med mina härliga vänner och äta frukost!
Ha en bra dag!

sång och dans

Hejsan,
nu ska jag berätta om skolan. Först gick vi till någon typ teater, för att lyssna på om Bryant University, och veta vilka alla personer är. Sedan fick vi gå i olika grupper till våra homerooms (hemklassrum). Vi är inte riktigt så många som jag trodde, vi är ca 20 personer, och av dem är det ca 10 som ska till Texas. Eftersom jag inte har någon koll på någonting i Texas, så vet jag inte om det är någon ska nära mig. Får ta reda på det senare. Våran homeroom-teacher, Jodie, är rikigt rolig! Hon skojjar runt, gör roliga miner och är en sådan lärare som man skulle vilja ha hemma!

Sedan fick vi en rundtur på området och sedan tillbaka till vårat homeroom, då vi pratade och hon berätta om Texas (där hon är ifrån) och de andra områderna. Hon sa till oss alla att det inte är varmt ute, jämfört med Texas. Och hon sa speciellt till mig, att för mig är det inte, inte, INTE varmt ute. Och jag typ kokar!

En konstig sak var att hon inte kunde uttala mitt namn, trodde Mikaela fanns här i USA också. Men jag trodde väl fel då...

Det var karioke(stavning?) ikväll också. Det var jättekul, jag stod inte där framme och sjöng, men jag hade verkligen kul!!! Och det var några nya människor man pratade med, som alltid är kul!

Bild från ikväll. Nu ska jag sova, imron börjar de "rikitga" lektionerna. Juste vi tog ett test om de fyra ämnerna vi ska läsa. Och jag kunde typ ingenting, kunde typ lite i ämnet Engelska och i Live in Amerika. Men inte mycket! Hur ska detta gå?

Godnatt allihoppa!


Dag två - 180711

Hejsan,
har inte så mycket tid att skriva, snart ska jag möta upp mina vänner för att sedan gå ner och äta en super maffig frukost! Haha, massa god frukt ska jag i alla fall äta. Som ni säkert vet älskar jag det.

Efter frukosten, klockan 10, ska vi träffas någonstans för att få information om skolan. Tror vi även ska ha klasser idag. Vi är uppdelade i olika grupper beroende på vart man ska. Jag är med i Kennedy South, tillsammans med tre till som ska til Texas. Jag tror vi kommer vara cirka 30 personer i en klass. Nu börjar allvaret, typ, eller i alla fall så ska vi typ börja prata engelska ghela tiden. Har mest umgåts med svenskar och norskar (och några holländare, då jag givetvis pratade engelska.)

Ni är så duktiga på att kommentera! Det är så himmla kul att läsa, ni är så gulliga! Ännu ett enormt tack! Jag har världens bästa familj och vänner! <3


Alla sitter och spelar kort i skuggan för det är så varmt i solen. Blandat svenskar, holländare, danskar och normän.

Ha en bra dag, skriver snart igen!

Dag ett.

Hej,
jag har fått så mycket kommentarer. Jag blir helt förälskad! Ni gör det verkligen hur roligt som helst att blogga!!! Gigantiska kramar till er!

Imorse vaknade jag klockan halv åtta, hade tänkt strunta i frukosten för att sova igen några timmar. Men satte ändå på mig kläder och gick och åt. Tjockis lägret har börjat. Vi fick världens buffe till frukost, mackor, 10 olika sorters yoghurt, rosa & gröna sockerflingor, massa andra flingor, äggröra, amerikanska pannkakor, alla sorters meloner, persikor, blod apelsin, glass, läsk.... ja, ni fattar säkert!

Efter frukost gick vi runt och tittade på området. Det är verkligen jättefint här, mysiga gräsmattor, en sjö med kanade gäss, massor av fina tegel hus. Vi satte oss i skuggan av ett träd och pratade med massor av svenskar, och efter ett tag några utlänningar också.


Några av svenskarnajag umgås med. Jättetrevliga människor!

Sedan var det lunch, ja riktigt amerikanskt. Det var buffe med allt möjligt onyttigt. Jag åt passta och någon äcklig bbq köttbit och massa salad. Nu sitter jag här och spelar kort och UNO med några svenskar, nederlänskar och danskar.  Det är en ledig dag, det ska komma ännufler personer idag. Imorn börjar skolan.

Svar på kommentarer. (svarar inte på alla)

Sofia - jag har inte glömt arbandet, men jag har inte hunnit öppna det.

Angående min rumskompis, hon kom halv ett inatt. Hon är från Tyskland, det är bara en man delar rum med. Hon är jättetrevlig, men vi har inte pratat så mycket. 

Sara - jag lovar att säga till. 

Madeleine - skickar ett sms till dig. Saknar dig jättemycket lilla gumman! Men du kommer klara dig jättebra! Och angående stressomgångern. Spela stress i 1 och ½ timme är helt galet! Det skulle jag vilja sett! Och jag hoppas verkligen du vann!!! 
 
Hejdå, skriver mer när jag kan. Pussar och kramar till er alla! <3


Bryant University

Hej allihoppa.
Slog tittar rekord igår. 28 visningar! Ni är underbara! Till er som kommenterade mitt förra inlägg(och tack så jättemycket för kommentarerna, gör bloggningen värd!); Kommer verkligen sakna er också!!! <333

Till Sara: Claras packning slår jag med hästlängder. 

Vi gick upp klockan 6 imorse. Nu är klockan 4 (svensk tid). Här är den 10 så jag måste se till att vara uppe lite till! Vi kom fram ungefär klockan 12, amerikansk tid, och fick stå och vänta på att kontrollera visa och allt i typ en timme. Vi fick skriva i något extra och fick ställa oss sist i kön igen. Och sen så stängdes den kön så fick vi flytta på oss igen. Sedan började de ropa ut mitt och två andra svenskars efternamn och sa åt oss att omedelbart komma och hämta bagaget. Och vi hade inte kommit igenom passkontrollen än! Vi fick våra väskor till slut, efter lite stress attacker.

Sedan satte vi oss på bussen, och åkte fyra timmar i buss till Universitetet där jag sitter nu. Vi var ca 15-20 st på bussen så det var väldigt skönt och mycket plats!!!

Sitter och äter kakor nu, och väntar på att gå och läga mig! Hörs imorn


Packning

Titta så duktig jag är att packa. Har packar cirkus 3/4 av allt som jag ska ta med. Och jag har mycket plats kvar i väskan! Nu ska vi bara hålla tummarna för att väskan inte väger för mycket!


packningen är på gång!

Jag sitter i ett kaos på golvet bland kläder, godis och massor av annat. Har precis packat ner mitt första klädesplagg (har packat lakan, handduk, presenter och skrivböcker). Så nu kör vi! 17 timmar och 10 minuter, sedan lyfter planet. Helt sinnessjukt är det! 
 
Det är massor av människor som skriver till mig på facebook att jag kommer ha et fantastiskt år! Jag blir så glad, att det är så många människor som vet och som bryr sig! Tack så jättemycket! <3
 
Min fina resväska! --> snart färdigpackad!

titta vad fint!


Alla mina fina paket. Jag och Linnéa satt och slog in allt i blått och gult. De flesta paket är som sverigeflagan, jag är jättenöjd! De blev verkligen jättefina!

Presenter - klart!


Alla presenter är nu inköpta. Och jag och Linnéa sitter på golvet i köket och slår in allting som Sverigeflagan! Familjen kommer ha mer Sverige saker än vad vi har här hemma. Hoppas de blir glada!

Det var en gång...

... en flicka på ynka 16 år. Stackars liten är ganska flygrädd, och om bara några dagar ska hon ge sig ut på ett väldigt stort äventyr, helt på egen hand. Först ska hon, tillsammans med några andra svenskar flygamed SAS över Atlanten till USA. Närmare bestämmt New Yorks flygplats, och sedan färdas vidare med buss till Bryant Univerity. Ett universitet i Rhode Island. Där ska den lilla flickan, tillsammans med ungefär 200-300 andra utbytesstudenter, bo i två veckor. Flickan ska bo i ett rum med tre andra flickor/tjejer från andra delar av världen.
Kul ska de i Rhode Island ha! Det är som en språkresa. Och den lilla flickan älskar att träffa nya vänner, fastän hon är en liten aning blyg, och har inte så lätt att komma på saker att prata om.

Efter två veckor med personer som hon kommer tycka är helt underbara, ger sig den lilla flickan ut på det ännu större äventyret. Här börjar allt på riktigt! Hon ska (troligtvis) sätta sig ensam på ett plan och flyga hela vägen ner till södra delen av Texas. Hon ska bo med en helt främande familj som kommer plocka upp henne på flygplatsen och köra henne till hennes nya hem i Mission-Texas.

Den lilla flickan trivs jättebra med familjen och växer som person, hon kanske inte är en liten flicka sen när hon kommer hem? Hon träffar mängder av härliga nya vänner. Hon är super lycklig och lever livet.

Efter ett år, som känns som bara någon månad, kommer flickans biologiska familj till Texas. Och efter att ha rest runt lite i USA så åker den lilla flickan hem till kalla Sverige igen. Senare i livet åker hon och hälsar på sin familj ett antal gånger, och håller kontakt med alla sina nyfunna vänner.

Snipp snapp slut, så var sagan slut.

Allt känns som en saga, en prinsess-saga. Här i bloggen får ni följa mig "i mitt Texas". Allt som händer, mina motgångar och alla mina tankar. Hoppas ni blir inspirerande av mitt år, och vill själva åka till USA som utbytenstudent och leva er egen saga!
JAG SKA HA DET BÄSTA ÅRET I MITT LIV!!!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0